VIJF MEDAILLES VOOR TURNERS DOS TIJDENS FINALEWEEKEND

Vijf turners van de herenselectie van DOS hebben zich tijdens de finales van het afgelopen weekend van hun beste kant laten zien. Jochem Doorduyn, Mats den Hartog, Sem Stremme, Dirk-Jan van der Meulen en Lieuwe Vinkhuyzen kwamen in actie tijdens het door de vereniging zelf georganiseerde finaleweekend. Jochem, Mats en Lieuwe gingen met eremetaal naar huis.

Nederlands kampioen

Jochem Doorduyn mag zich sinds zondag Nederlands kampioen op de brug noemen. De turner uit Bodegraven die in de categorie instap uitkomt in de sterke eerste divisie turnde een prima oefening welke hij beloond zag met het cijfer 19.45. Deze hoge score was de concurrentie te machtig waardoor Jochem met de gouden medaille werd behangen. Eerder deze ochtend had Jochem op het onderdeel sprong al een bronzen plek behaald waardoor hij met twee medailles terugkeerde naar Bodegraven.

 Jochem

Jochem Doorduyn

Zilver en brons

Mats den Hartog pakte met een prima oefening op ringen een zilveren medaille. Het verschil met de hoogste ereplaats was slechts één tiende van een punt. Op het onderdeel sprong werd Mats met twee hoge sprongen derde. Mats, die dit jaar als eerstejaars turner uitkomt in de categorie junior in de tweede divisie, had zaterdag al een prima prestatie geleverd door met een evenaring van zijn puntenrecord van 67.95 een tiende plaats voor zich op te eisen in de meerkampfinale. Daar kwamen op zondag dus twee mooie medailles bij, een zeer knappe prestatie van de Alphenaar.

Lieuwe Vinkhuyzen verraste met een bronzen medaille op het toestel sprong. Hij was net iets sterker dan clubgenoot Dirk-Jan van der Meulen die als vijfde eindigde op dit toestel. Met een perfecte landing van de tweede sprong stelde Lieuwe zijn bronzen medaille veilig.

Brons voor Lieuwe en Mats

Foto: Edwin Haasbroek

Klein verschil

Sem Stremme turnde zaterdag een hele goede wedstrijd. De DOS-turner die door een vervelende schouderblessure deels aan de kant wordt gehouden slaagde erin om ondanks dit ongemak een mooi puntenaantal van 66.45 punten te verzamelen. Dit bleek net niet voldoende voor eremetaal, Sem werd vierde met het kleinst mogelijke puntenverschil (0.05 punt) met de nummer drie. Ondanks deze teleurstelling kan Sem terugkijken op een prima debuutjaar in het turnen van keuze oefeningen.

Thuiswedstrijd

De turners van DOS turnden een thuiswedstrijd in de Limeshal. De organisatie werd gedragen door de eigen vereniging, waarvan 61 vrijwilligers meehielpen tot het welslagen van dit mooie wedstrijdweekend. Met volle tribunes, een prachtige aankleding, knappe prestaties en mooi turnen kan zeker gesproken worden van een succesvol verlopen weekend. Chapeau DOS!