1/8e finale – Herenturnen Volendam (11 maart 2017)

Landelijke 1/8e finale herenturnen in Volendam

In het weekend van zaterdag 11/12 maart 2017 zijn in Volendam de 1/8 finale georganiseerd. Vier turners van DOS zijn ingeschreven en mochten hun turnkunsten aan de jury laten zien.

Vlammen!

In de tweede divisie, categorie junior I – niveau 6 mocht Mats den Hartog om 18.00 uur ’s avonds vlammen! Hij begon op vloer en behaalde een zeer nette score. De volgende toestel is voor veel turners een moeilijk toestel en ook Mats heeft nog niet alle elementen goed onder de knie, hij heeft zeer netjes geturnd, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Op de ringen zat Mats zat er lekker in en turnde een keurige oefening met een perfecte landing. Op sprong ging hij rustig inspringen om zijn enkel te ontzien. Hij heeft last van een enkelblessure en is hiervan nog herstellende, na een aantal keer gesprongen te hebben heeft hij besloten om een Tsukahara te springen. Op een stapje na heeft hij een laten zien dan het spring onderdeel hem goed af gaat. Met nog twee toestellen te gaan was er op het scorebord af te lezen dat hij op een vierde plek staat. Hierdoor werd de druk op de schouders groter en ging hij zijn best doen om deze plaatst vast te houden. Met een zeeer goede oefening behaalde hij een monsterscore op brug en liet hij zijn tegenstanders zien dat hij een geduchte tegenstander is. nog één toestel te gaan. Het inturnen ging goed en hij mocht zijn oefening laten zien. Het was een nette oefening, maar turnde niet genoeg element groepen. Hierdoor heeft hij toch nog essentiële punten laten liggen en zakte daardoor in het klassement. Met een keurige 10e plaats mag hij trots terugkijken op deze wedstrijd.

Op zondag 12 maart stonden drie turners van DOS te popelen om te mogen turnen. Maurice Morgenrood gaat dit seizoen één divisie hoger turnen dan vorig jaar en wil zich meten met de andere turners van Nederland. Helaas moest hij deze wedstrijd voorbij laten gaan, omdat hij te ziek was om te kunnen turnen.

Brede armspieren!

Zijn collega turner Xin Taphoorn kwam uit in de derde divisie, categorie junior I – niveau 7. Hij heeft hard getraind om dit niveau bij te kunnen benen en vandaag is de dag dat hij mocht laten zien waarvoor hij zo hard getraind heeft. Hij begon op rek en mocht op dit toestel het spits afbijten. Tijdens zijn oefening turnde hij lekker door en heeft laten zien dat hij zeker in dit turnniveau thuishoort. Op vloer turnde hij een keurig oefening en verraste zijn tegenstanders met stabiele landingen. Op voltige heeft Xin een keurige oefening neergezet, maar hier zijn nog meer punten op binnen te halen. Hij haalde 10 punten op dit toestel en dit is keurig om in de toekomst zijn oefening uit te bouwen. De ringen verliep lekker hij turnde goed door en hield alle kracht elementen netjes twee tellen aan. Wat opviel is dat Xin zijn armspieren 2x zo breed waren als al zijn tegenstanders in zijn groepje, de krachttraining werpt in ieder geval zijn vruchten af :). Op sprong heeft hij een nette sprong gesprongen, maar we hebben gezien dat als hij mee wil dingen naar een hoger cijfer hij minimaal een Tsukahara moet gaan springen, ook hier gaan wij hard aan werken. De wedstrijd heeft hij afgesloten met een zeer sterke brugoefening met een perfecte landing. Na het optellen van alle punten kwam hij knap op de 11e plaats.

Turner met schouderblessure

De laatste turner die onder de vlag van DOS Alphen aan den Rijn is Sem Stremme ingeschreven. Sem komt uit in de tweede divisie, junior – niveau 7. Hij begon ijzersterk op vloer en zette een dijk van een score van 12 punten neer. Op voltige turnde hij stabiel, maar op dit lastige onderdeel is nog genoeg ruimte voor verbetering en daardoor ook meer punten te van de jury te verkrijgen. Het onderdeel ringen heeft Sem helaas nog steeds niet kunnen turnen. Zoals veel mensen weten kampt hij al lange tijd met een schouderblessure. Helaas is hij niet genoeg hersteld om dit onderdeel te kunnen turnen. Gebrand om een zijn overige toestellen goed te turnen is Sem vol overgave op sprong gaan focussen, na een aantal keer te hebben ingesprongen heeft hij een hele goede score behaald en laten zien dat hij in dit niveau hoort. Ook op brug heeft hij een zeer sterke oefening laten zien en met een perfecte landing een score behaald waar hij trots op mag zijn. Het laatste toestel rek ging helaas niet, zoals hij gehoopt had. tijdens het inturnen begon hij zijn schouder flink te voelen en besloot ook om rek niet te turnen.

DOS Heren turnteam is gesponserd door: