Christmas Cup weer voor DOS

Afgelopen weekeinde namen de bovenbouw turnsters van de A-selectie van DOS in Luxemburg deel aan de Christmas Gym Cup in Bettembourg. Ze wonnen met een grote voorsprong opnieuw de Christmas Cup met een team van 4 turnsters. Daarnaast werd Sarah Wind 1e allround in de categorie Open en behaalde ze goud op vloer.

 

3e keer Christmas Gym Cup

In Bettembourg in Luxemburg namen de oudere turnsters van de A-selectie voor de 3e keer deel aan de Christmas Gym Cup. Dit jaar deden er maar liefst 10 landen mee waaronder sterke teams uit Spanje en Portugal. Het toernooi heeft een goede naam en sterke bezetting van (aankomend) topturnsters en turnsters uit de 1e divisie.

In de ochtend turnde Esmee Parinussa (14 jaar, lid van Jong Oranje) een goede wedstrijd bij de junioren. Zij komt terug van een blessure maar het was duidelijk te zien dat ze op de goede weg is. De nieuwe elementen zitten technisch goed in haar oefeningen en er kan gewerkt worden aan afwerking en “inslijpen” van de oefeningen. Ze werd 6e in een sterk deelnemersveld van maar liefst 39 turnsters .

In de middag was het de beurt aan de senioren in de categorie Open. Het team bestond uit 1 junior en 3 senioren. Omdat Myrthe Hooijmans geblesseerd is telden alle scores van de turnsters en was het doel om zo weinig mogelijk fouten te maken. Louise van Alst (16 jaar) turnde een geweldige wedstrijd met een mooie balk en sprong. Ze werd 10e. Rosalin Kerssies (15 jaar) turnde ook een goede wedstrijd met uitdagende oefeningen. Ze werd 6e. Sarah Wind (15 jaar) had een zeer goede wedstrijd met als hoogtepunt een nieuwe vloeroefening met mooie choreografie en een dubbele salto. Dat werd hoog gewaardeerd door de internationale jury met 12,65 punten. Het was een spannende wedstrijd met een sterke Spaanse en Portugese turnster als directe concurrenten. Uiteindelijk won Sarah met 0,05 punten verschil!

Als team waren ze in de breedte voor iedereen te sterk en namen ze de Christmas Cup met maar liefst 14 punten verschil opnieuw mee naar het DOS Sporthome in Alphen aan den Rijn.

 

 

IMG_2326a IMG_2331a IMG_2333a  IMG_2346aIMG_2339a

V.l.n.r.: Edwin Haasbroek, Sarah Wind, Rosalin Kerssies, Myrthe Hooijmans, Esmee Parinussa, Louise van Alst, Carla Hopman.