COMMUNICATIE DOS ALPHEN Buitentrainingen 3-15 maart 2021

Alphen aan den Rijn, 1 maart 2021

Beste leden en ouders van leden,

De afgelopen week is er hard gewerkt om het alternatieve trainingsrooster sluitend te krijgen. En dit is na vele uurtjes lobbyen en een goed uitgewerkt werkplan uiteindelijk gelukt. Doordat er iets meer trainingsruimte beschikbaar bleek te zijn, mogen wij nu leden t/m 26 jaar van woensdag 3 maart t/m maandag 15 maart een aangepaste buitentraining aanbieden.
Leden t/m 26 jaar mogen buiten sporten bij sportaccommodaties en zij hoeven tijdens het sporten geen 1,5m afstand te bewaren. Voor leden van 27 jaar en ouder geldt een maximum van 2 sporters en wel 1,5m afstand. Voor lesgroepen waar het merendeel 27+ is kunnen wij dan ook helaas weinig buitensport aanbod verzorgen; de train(st)er zal daarom een online aanbod blijven geven evt. aanvullend met een zelfstandig trainingsprogramma.

Er zal getraind op de volgende locaties: de buitenruimte bij het DOS Sporthome, Sportterrein Wet ‘n Wild en de atletiekbaan van AAV’36. Uiteraard zijn wij de gemeente Alphen aan den Rijn, Stichting DOS Sporthome en AAV’36 erg dankbaar dat zij ons in deze uitzonderlijke situatie te hulp zijn geschoten. Hierbij is het erg belangrijk dat geen misbruik van deze gastvrijheid gemaakt wordt en dat de richtlijnen van het RIVM en de gemeente worden opgevolgd. Daarnaast dient de plaatse noodverordening in acht gehouden te worden.

Bij het maken van het rooster is rekening gehouden met de beschikbare tijden op deze accommodaties en de beschikbaarheid van de trainers. Ook is het niet handig als een trainer van de ene naar de andere locatie zou moeten gaan. Uiteraard zullen er veel vragen zijn, die wij als bestuur zullen behandelen in onderstaande FAQ.

Waarom ben ik op een andere dag ingedeeld?
Wij zijn geheel afhankelijk van de ter beschikking gestelde trainingstijd op de diverse locaties en de beschikbaarheid van de trainers.

Waarom wordt er een alternatief trainingsprogramma aangeboden?
Door de andere ondergrond en het feit niet mogelijk is om gebruik te maken van turntoestellen en matten, kunnen we niet hetzelfde programma aanbieden als in een turn- of sportzaal. Daarnaast is het onze trainers niet toegestaan om de leden te helpen i.v.m. met de 1,5m regel.

Waarom is de trainingstijd ingekort?
Omdat er op de buitenlocaties minder mogelijkheden zijn, doordat we geen gebruik kunnen maken van turntoestellen en matten. En omdat wij willen vermijden dat de vertrekkende en aankomende groepen tegelijkertijd op de locatie aanwezig zijn. Daarnaast moeten de trainers na elke training hun handen wassen en eventueel gebruikt materiaal goed schoonmaken.

Kan ik mij op de locatie omkleden?
Nee, kleedkamers en toiletten zijn gesloten. Het is de bedoeling om je thuis om te kleden, naar het toilet te gaan en de handen te wassen met water en zeep voordat je naar de training komt.

Kan ik of iemand anders die het leuk vindt bij een training blijven kijken?
Het is helaas niet toegestaan voor ouders en andere belangstellenden om de trainingslocatie te betreden en/of bij de trainingen te blijven kijken.

Kan er op de parkeerplaats worden gewacht?
Iedereen wordt verzocht om maximaal 5 minuten van tevoren en zo veel mogelijk op de fiets of lopen naar de trainingslocatie te komen. Bij de diverse locaties wordt er door meerdere verenigingen in de buurt gesport en ook zijn de parkeerplaatsen deels afgesloten. Afzetten met de auto kan volgens het zogenaamde kiss & ride systeem. Langer parkeren of rondhangen op de parkeerplaats is niet mogelijk. Het kan zijn dat er verkeersregelaars en handhavers aanwezig zijn.

Kan ik in mijn turnpakje naar de training?
Bij de buitentraining moet rekening gehouden worden met de temperatuur. Draag sportschoen, lange sokken, een trainingsbroek/lange legging, een turnpakje/(sport)shirt met daarover een trainingsjasje, vest of trui. Let bij erg zonnig weer ook op het gebruik van zonnebrand. Draag lange haren in een staart en laat sieraden, horloges etc. thuis.

Wat nu als het regent, gaat de training dan door?
Bij slecht weer heeft de trainer het recht om de training af te zeggen op het moment dat de veiligheid in gevaar komt. De trainer zal via de mail of WhatsApp hierover contact opnemen. Zorg dus dat de trainer over de juiste contactgegevens beschikt. Geef deze op een briefje op de training of stuur een mailtje naar info@dos-alphen.nl onder vermelding van de naam van het lid en de lesgroep.

Ik wil niet in een WhatsApp groep worden opgenomen, wat nu?
Geen probleem, geeft dit aan bij de trainer en hij of zij zal je via een apart appje of mailtje op de hoogte houden.

Wanneer kunnen we weer normaal trainen?
Vooralsnog blijven de binnensportlocaties tot en met 15 maart 2021 gesloten. Daarna kan het zo zijn, dat er nog steeds met bepaalde richtlijnen van de overheid rekening moet worden gehouden.

Kan ik iets doen om te zorgen dat er eerder weer binnen gesport kan worden?
Er zijn 2 petities gestart waarvan 1 landelijk om z.s.m. weer te kunnen starten met de trainingen op binnensportlocaties. Teken deze petities (1 en 2) en vergeet niet om je handtekening te bevestigen via de controlemail. Let op, deze mail kan in de spam box terecht zijn gekomen.

Wat kan ik doen om toch een nieuwsbrief te ontvangen?
Via deze link kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Alle nieuwsbrieven staan ook op onze website. Of stuur een mailtje naar info@dos-alphen.nl.

Mijn vraag staat hier niet bij. Stuur dan je vraag naar info@dos-alphen.nl.

Wij wensen al onze leden weer veel sport plezier! Hopelijk kunnen wij z.s.m. weer met de binnen trainingen starten.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Chr. Gymnastiekvereniging DOS Alphen aan den Rijn

PS. heb je de vrijwilligersenquête al ingevuld? De vereniging heeft het momenteel zwaar en draait op train(st)ers en een kleine betrokken groep vrijwilligers, inclusief volledig vrijwillig bestuur. Ieder handje is meegenomen en er wordt altijd in overleg gekeken op het moment v.d. uitvraag of en wat je zou kunnen betekenen. Invullen betekent dus niet gelijk dat je voor lange tijd ergens aan vastzit; dit gaat altijd in goed onderling overleg.