Districtskampioenschappen mooie opmaat voor nationale wedstrijdcyclus DOS-mannen

Zaterdag 24 januari turnden de mannen van DOS hun eerste wedstrijd van het jaar 2015. Deze jaarlijkse wedstrijd kan worden gezien als een mooie eerste testcase voor het echte werk, de nationale wedstrijdcyclus start in februari met de achtste finales in Tilburg. Hier kunnen de turners zich plaatsen voor de kwartfinales die in maart zullen worden gehouden.

De jongste talenten in de 1e wedstrijd
Voor DOS stonden Jochem Doorduyn, Teun Zwanenburg en Sem Stremme aan de start. Zij komen alle drie uit in de eerste divisie. Na een zeer goede wedstrijd mocht Teun de bronzen medaille in ontvangst nemen. In dezelfde categorie werd teamgenoot Jochem knap zesde. Pupil Sem werd na een prima wedstrijd vijfde, hij turnde op de meeste toestellen goede oefeningen en zal de moeilijkheid van zijn oefeningen in de komende wedstrijden moeten verhogen om ook in de nationale wedstrijden een rol van betekenis te spelen.

2e wedstrijdronde
In de tweede wedstrijdronde kwamen Juup de Winter en Neil Onyegbari in actie. Juup turnde naar kunnen maar eindigde in de achterhoede van het deelnemersveld door een mislukte voltige- en rekoefening. Ook Neil liet zien wat hij kon en eindigde door het niet turnen op het toestel sprong door een blessure achterin het sterke deelnemersveld. Ook de DOS turners in de vierde divisie kwamen in actie in deze wedstrijd. Xin Taphoorn presteerde het beste en stelde met zijn tweede plek een plaats in de nationale veilig, waarvoor de beste vijf turners zich plaatsen. Maurice Morgenrood miste met een zesde plaats deze finale op een haar na. Hij eindigde voor DOS turners Jos Langhout, Mats Voesenek en Martijn van der Meij. Tom Feddema moest zich door een blessure afmelden voor het kampioenschap.

Youri de Koeijer districtskampioen
In de derde ronde kwamen Mats den Hartog, Luke Spies en Youri de Koeijer in actie. Mats turnde een prima wedstrijd en mocht na afloop een bronzen medaille op komen halen. Ook Luke liet zien wat hij kon en met een zevende plaats in een sterk veld mocht hij tevreden zijn. Youri zette een topprestatie neer met nieuwe elementen in de oefening op het toestel rekstok en mocht zich laten kronen tot districtskampioen.

Sterk deelnemersveld in de 4e wedstrijd
In de laatste wedstrijd kwamen senioren Jorrit Kentrop en Lieuwe Vinkhuyzen in actie. In een sterk deelnemersveld eindigde zij in de achterhoede. Kelvin de Koeijer en Dirk Jan van der Meulen turnden in de tweede divisie. Zij komen dit jaar voor het eerst uit in een hoger niveau en merkten dat hun oefeningen hier nog niet altijd helemaal klaar voor zijn. Gijs Peeters kwam uit in het hoogste niveau. Met een aantal goede oefeningen en een aantal mindere oefeningen bleek hij de sterkste van het district, hij kon een gouden medaille meenemen.

Al met al was het een goede, leuke wedstrijd met mooie DOS successen!

Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen met de organisatie van de wedstrijd, het bemensen van de bar en het op- en afbouwen van de turnhal.