DOS-turners bereiken kwartfinales

In het weekend van 7 en 8 februari werden de achtste finales gehouden in Tilburg. Verschillende DOS-turners die hier in actie kwamen stelden een plaatsje in de kwartfinales van het Nederlands kampioenschap in hun divisie veilig.

Zaterdag
In de eerste wedstrijd van het weekend kwamen Neil Onyegbari en Juup de Winter in actie. Voor Neil de eerste grote wedstrijd. Hij was duidelijk onder de indruk van de mega hal met twee komplete sets wedstrijdtoestellen. De wedstrijd verliep voor hem prima, een paar punten in zijn oefeningen waren nog voor verbetering vatbaar, maar met het resultaat, een mooie 12e plaats in zijn ronde, mag hij tevreden naar de kwartfinale gaan werken.
Juup turnde wisselvallig met mooie oefeningen op vloer, ringen, sprong en rek en wat minder op voltige en brug. Ondanks dat werd hij 39e van de 50 turners in zijn ronde en dit bleek net genoeg voor een plekje in de kwartfinale.
In de derde wedstrijdronde kwam Luke Spies in actie. Net als Juup en Neil turnt Luke in de derde divisie, alleen dan één leeftijdscategorie hoger. Luke turnde over het algemeen zijn oefeningen goed door, met hier en daar een slippertje. Deze zeldzame slippertjes kunnen worden toegeschreven aan het feit dat Luke in de laatste week voorafgaand aan deze wedstrijd op skivakantie was geweest. Ondanks deze matige voorbereiding stelde Luke als negende een plek in de kwartfinales veilig.

IMG-20150207-WA0003

Juup en Neil

In de voorgeschreven oefenstof tunden Sem Stremme ondanks een vervelende liesblessure een behoorlijke wedstrijd. Hij vervolgt zijn weg richting de finale met een notering in de middenmoot van de eerste divisie pupillen. Ook Thijmen Brinkhof is als pupil ingeschreven voor dit wedstrijdseizoen, maar anders dan Sem neemt hij deel aan de wedstrijden in de tweede divisie. Met een mislukte eerste sprong maakte hij zijn enige foutje van de wedstrijd. Door op andere toestellen amper iets te laten liggen kon Thijmen met een negentiende plaats doorstromen naar de kwartfinales.

20150207_201143

Sem en Thijmen

Zondag
Op de zondagochtend was het de beurt aan de instappers van DOS. Mees Hagenbeek, Joris Zuidema en Hugo Neijman komen uit in de tweede divisie als instapper en lieten zien wat ze konden. Onder leiding van trainster Herma lieten zij mooie oefeningen zien. Op dit moment zijn de doorstromingsgegevens voor deze mannen nog niet bekend, deze mannen zullen dus nog even in spanning moeten afwachten of zij de kwartfinales hebben bereikt.

Ook instappers, maar dan in de eerste divisie, Jochem Doorduyn en Teun Zwanenburg kwamen in actie op de zondag. Zij lieten zien dat ze goed mee kunnen in het hoge niveau en plaatsten zich als 18e (Teun) en 25e (Jochem) voor de kwartfinales.

In de keuze oefenstof van de tweede divisie komen Mats den Hartog (jeugd), Youri de Koeijer (Junior 1) en Kelvin de Koeijer (Junior 2) uit. Zij plaatsten zich met alle drie een prima wedstrijd voor de kwartfinales. Mats wist in een groot deelnemersveld knap als negende te eindigen, Youri werd bij de junioren vierde en ziet derhalve kansen voor een podiumplaats later in het jaar en Kelvin eiste de twaalfde plaats op bij de oudere junioren.

Turners Tom Feddema, Dirk-Jan van der Meulen en Gijs Peeters turnen in de hogere niveaus en stromen vanaf de kwartfinales in het nationale turncircuit in. De kwartfinales zullen worden gehouden op 6 en 7 maart in Volendam en op 21 en 22 maart in Best.