DOS turnsters winnen internationaal turntoernooi in Verviers

Internationaal Turntoernooi Verviers in België

Op vrijdag 2 juni 2017 is de complete A-selectie van de Alphense gymnastiekvereniging afgereisd naar Verviers in België om deel te nemen aan een internationaal turntoernooi. Aan dit jaarlijks georganiseerde toernooi deden turnsters mee uit maar liefst acht landen zoals België, Nederland, Tsjechië, Luxemburg en Engeland. Er werd gestreden op niveau 1 waarbij de internationale regels van het FIG worden gehanteerd en niveau 2 in de leeftijdscategorieën van senior tot pré-instap. Behalve de prijzen op de individuele meerkamp waren er ook prijzen voor de beste teams te verdienen.

Uitstekende resultaten

De Alphense turnsters kwamen niet met lege handen thuis. Het team bestaande uit Sarah Wind, Rosalin Kerssies, Lana Blommers en Noëlle Harreveld eindigde in niveau 1 op het hoogste podium. Daarnaast eindigde Rosalin  als 2e bij de senioren en bij de jeugd eindigde Lana als 1e en Noelle als 4e. Sarah turnde met het oog van haar Nederlands kampioenschap het komende weekend enkel op de toestellen brug en balk. Meest opvallende scores waren die van Rosalin van 13,250 voor haar overslag salto op sprong en 13,050 op balk en de 13,500 voor de gestrekte tsukahara op sprong voor Lana.

Niveau 2

In niveau 2 mochten bij de teams niveau 2 in de leeftijd van 2005 en ouder het team bestaande uit Rianne Kompier, Elin Kroone en Katie Egberts de beker voor de 2e prijs in ontvangst nemen. Rianne Kompier eindigde bij de senioren als 2e en bij de junioren eindigde Katie als 2e en Elin als 3e. Katie maakte vooral indruk met haar score van 13,003 op balk.

Jeugd Turnsters

Het team bestaande uit jeugdturnsters Elize Adriaanse, Elise de Bruin, Katja Oortwijn en Isis Hekkema turnden voor het eerst keuze oefeningen op in plaats van de voorgeschreven oefenstof die zij het afgelopen seizoen geturnd hebben. Dus op vloer konden ze voor het eerst op hun eigen vloermuziek turnen. Katja eindigde als 19e, Elise als 20e, Elize als 25e en Isis als 32e.

Pupillen

Het team bestaande uit de pupillen Naomi Lai, Emma van der Helm, Judith van der Roest, Lieke Kroeskamp, Shenna Lenting en Olivia Lai eindigde op een hele knappe 4e plaats bij de teams niveau 2 geboren in 2006 en later. Bij de pupillen eindigde Judith als 5e, Naomi als 11e, Emma als 38e en Lieke als 44e. Bij de (pré-)instappers eindigde Shenna als 6e en Olivia als 14e. Judith behaalde de met 16,000 de hoogste score op sprong.

Al met al was het een leerzaam, maar vooral ook een heel gezellig weekend. Door de niveau- en leeftijdsverschillen zien de turnsters elkaar niet altijd op een wedstrijd turnen. Zowel de turnsters als meegereisde supporters vonden dit een erg leuke ervaring.