FINALE TURNEN HEREN EEN GROOT SUCCES

Afgelopen weekend vond in Alphen aan den Rijn de finale turnen heren plaats. Turners uit de talenten-, eerste-, tweede- en derde divisie turnden in een goed gevulde Limeshal voor de titel “Nederlands kampioen” in hun niveau. De organisatie lag in handen van de vereniging DOS uit Alphen aan den Rijn in samenwerking met de Landelijke technische commissie turnen.

 

Meerkampfinale en toestelfinales

Voor de volle tribunes in de Limeshal werd op zaterdag de meerkamp afgewerkt. Twaalf turners per niveau turnden op de zes toestellen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek hun oefening voor de juryleden. De totaalscore van de zes oefeningen bij elkaar opgeteld zorgen voor een eindscore op basis waarvan de kampioen bepaald wordt. Er werd in de verschillende categorieën op hoog niveau geturnd voor de prijzen.

Op zondag was het de beurt aan de toestelspecialisten. De zes turners die zich tijdens de eerder gehouden halve finales bij de beste zes turnden mochten hun kunsten op de afzonderlijke toestellen vertonen. Na iedere wedstrijd werden vervolgens 144 medailles uitgereikt tijdens een grote prijsuitreiking.

Finale turnen heren 2016 Finale turnen heren 2016 Finale turnen heren 2016

 

Veel vrijwilligers en volle tribunes

De organisatie ligt voor een groot deel in handen van de organiserende vereniging. Het was het organisatiecomité van DOS gelukt om een grote groep mensen bijeen te verzamelen, tijdens het hele weekend staken 61 vrijwilligers de handen uit de mouwen voor de organisatie. Van mensen voor de catering tot jongens en meisjes die hielpen bij het invoeren van cijfers, alle vrijwilligerstaken waren bezet door enthousiaste leden de vereniging.

Een opvallend gegeven tijdens dit weekend was het grote aantal bezoekers dat afkwam op het turnen dit weekend. Met een bezoekersaantal van ruim 1900 kan gesproken worden van een unicum. Nooit eerder bezochten zoveel mensen een door DOS georganiseerde wedstrijd. De vereniging ontving van vele mensen de complimenten voor de mooi ingerichte zaal en de zeer strakke organisatie. DOS mag zeker trots zijn op de geweldige organisatie van dit mooie evenement.

Finale turnen heren 2016

Fotografie: Thijs Ruijgrok