In memoriam: Han Hopman, 15 juli 1947 – 22 december 2019

Op zondag 22 december 2019 is na een kort ziekbed oud-voorzitter, erelid en voortrekker van gymnastiekvereniging DOS Alphen aan den Rijn Han Hopman overleden op de leeftijd van 72 jaar. Hiermee verliest de vereniging een groot sport- en verenigingsman.

Han is 45 jaar lid geweest van de vereniging. Behalve trainer van de A-selectie turnen dames en de Hannemannen, is hij meer dan 40 jaar voorzitter geweest van zowel de vereniging als Stichting DOS Sporthome. Hij heeft een voortrekkersrol gespeeld bij de realisatie van het DOS Sporthome. Behalve het turnen droeg hij ook de sport in het algemeen een warm hart toe. Hij stond mede aan de wieg van de ontwikkeling van de Alphense Sportraad, de Sportontmoeting en het Sportcafé. Voor zijn inzet is hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Het bestuur biedt mede namens alle leden en oud-leden van de vereniging en de huidige en voormalige bestuursleden van zowel de vereniging als Stichting haar oprechte deelneming met dit grote verlies aan zowel Carla, als kinderen, kleinkinderen en overige familieleden aan.