Katie Egberts wint brons op balk in Porto

Internationale FIG turntoernooi Porto

Afgelopen weekend (5 en 6 mei 2018) was de Alphense gymnastiekvereniging DOS afgereisd naar het internationale FIG turntoernooi in Porto, Portugal. Op dit internationaal sterk bezette toernooi met 80 turnsters uit 9 landen verdeeld over de categorieën jeugd, junior en senior hebben de Alphense juniores Katie Egberts en Lana Blommers uitstekend gepresteerd met als hoogtepunt de bronzen medaille voor Katie tijdens de toestelfinale op balk.

Internationale FIG turntoernooi Porto, Porto 5 en 6 mei 2018

Op de meerkamp op zaterdag eindigde Lana en Katie respectievelijk op een 8e en 11e plaats in het eindklassement. Lana plaatste zich voor de toestelfinale op sprong en was reserve op vloer. Katie verdiende een finaleplaats op haar favoriete toestel balk. Tijdens de finale wist Katie ondanks een foutje haar hoofd koel te houden en zij mocht uiteindelijk de bronzen medaille in ontvangst nemen. Lana eindigde in de toestelfinale op sprong uiteindelijk als 6e.

Al met al een geslaagd weekend voor beide turnsters en zij kunnen deze ervaring goed kunnen gebruiken tijdens hun verdere turncarrière.