Katie Egberts wint Moreau Gymnastics Tour 2017

Moreau Gymnastics Tour in Vlissingen

Op maandag 17 april 2017 was de Alphense turnvereniging DOS afgereisd naar Vlissingen om deel te nemen aan de Moreau Gymnastics Tour. Diverse turnsters vielen in de prijzen, waaronder Katie Egberts die bij de junioren van de 1 e divisie het goud veroverde. In dezelfde categorie eindigde Elin Kroone als 3 e . Rosalin Kerssies eindigde bij de senioren van de Eredivisie als 2 e . Sarah Wind werd eveneens 2 e maar dan bij de senioren van de 1 e divisie. Rianne Kompier turnde zich bij de senioren van de 2 e divisie naar een 3 e plaats.

Katie begon sterk op sprong en brug. Maar vooral haar balkoefening viel op door een hoge moeilijkheidsgraad en een zeer stijlvolle uitvoering. Elin turnde een hele stabiele wedstrijd en zij werkt hard om nog meer nieuwe elementen aan haar oefeningen toe te voegen.

Rosalin liet zien goed mee te kunnen komen met de turnsters van de zogenaamde topsportcentra. Qua inhoud doet zij weinig onder voor de concurrentie. Zeker omdat voor haar al de nieuwe reglementen gelden, was het leuk om zich te zien waar zij op dit moment staat ten opzichte van de concurrentie.

Sarah wilde deze wedstrijd gebruiken om wat nieuwe dingen uit te proberen. Niet alles kwam even goed uit de verf, maar zij wist zich uiteindelijk toch terug te vechten in de top van het klassement.

Rianne zat deze keer weer lekker in de wedstrijd. Haar oefeningen zagen er erg verzorgd uit, hetgeen deze keer beloond werd met een medaille.

Ook de andere turnsters lieten zien goed vooruit te zijn gegaan. Noëlle Harreveld eindigde als 4 e bij de jeugd van de Eredivisie. Lana Blommers turnde zich bij de jeugd van de 1 e divisie als 5 e . Naomi Lai werd 17 e bij de pupillen 2 van de 2 e divisie. Bij de pupillen 1 van de 2 e divisie eindigden Judith van de Roest en Emma van de Helm respectievelijk als 11 e en 21 e .