Lana Blommers wint Christmas Gym Youth Cup

De Alphense gymnastiekverening DOS was in het weekend van 9 december 2017 voor de 4e keer afgereisd naar Bettembourg in Luxemburg om deel te nemen aan de 19e editie van de Christmas Gym Cup.

Een internationale wedstrijd met deelnemers uit maar liefst 12 verschillende landen, welke gejureerd word volgens de normen van het FIG. Dit is 2 tot 3 niveaus hoger, dan dat de turnsters gewend zijn.

In de categorie Jeunes Espoirs wist Lana Blommers het toernooi op haar naam te schrijven, mede dankzij een sterk optreden op sprong en balk.
In dezelfde categorie eindigde Elin Kroone en Katie Egberts respectievelijk als 13e en 15e. Als team eindigde DOS op een verdienstelijke 4e plaats. Bij de Benjamines eindigde Noëlle Harreveld als 7e en Rianne Kompier eindigde bij de Senior Open als 9e.

Op dezelfde dag turnde de onderbouw van de eredivisie en 1e divisie om het districtskampioenschap in Rotterdam. In de eredivisie eindigde Judith van der Roest de pupillen 2 op een 6e plaats en bij de instappers eindigde Shenna Lenting, Olivia Lai en Dewi Roozendaal respectievelijk als 6e, 8e en 21e.

In de 1e divisie eindigde Naomi Lai bij de eerstejaars jeugd als 5e. Al deze turnsters plus de om diverse redenen niet in actie gekomen Elin Kroone, Katie Egberts, Lana Blommers, Noëlle Harreveld en Elise de Bruijn zijn al geplaatst voor de landelijke wedstrijden.

De 2e divisie turnsters hadden op zaterdag 25 november 2017. in Bergenschenhoek de 1e kwalificatie voor de landelijke wedstrijden geturnd. Bij de senioren eindigde Rianne Kompier als 8e. Bij de junioren eindigde Laura van der Heijden als 16e. Bij de tweedejaars jeugd eindigde Katja Oortwijn, Isis Hekkema en Elize Adriaanse respectievelijk als 8e, 13e en 16e. Bij de pupillen 2 eindigde Lieke Kroeskamp als 24e en Emma van der Helm als 26e.

Ook de senioren van de 3e divisie kwamen in actie in Bergschenhoek voor de 1e kwalificatie voor het district op zondag 26 november 2017. Nynke Heeringa eindigde als 12e en Emma Duijkers als 13e. Sanne Rombouts kon helaas wegens een blessure niet in actie komen. Om zeker te zijn van doorstroming zullen de 2e en 3e divisie turnsters er nog een schepje boven op moeten doen.