Mooie prestaties DOS-turners in Waddinxveen

Tijdens de districtskampioenschappen kwamen in Waddinxveen kwamen weer veel DOS-turners in actie.  Het resultaat was een leuke dag met handvol medailles en heel veel turnplezier.

Ochtend

In de ochtend werd het districtskampioenschap voor de divisies zes, zeven en acht afgewerkt. De turners uit de groepen van juf Esther en meester Gijan lieten zien dat zij in de afgelopen weken hard hebben gewerkt aan het verbeteren van hun oefeningen. In de zesde divisie won Joran Beumer de wedstrijd bij de instappers. Een divisie lager zorgden instappers Guilliano Jarvis, Niels v/d Bos en Wouter Peeters voor een compleet DOS-podium, zij eindigden net voor DOS turners Remco de Jong die de vierde plek bezette.

Bij de pupillen in de achtste divisie zorgden de DOS turners ook voor een sensatie door de eerste zes plaatsen voor hun rekening te nemen. Owen van Papendrecht, Finn van Oosterhout en Niels Henning gingen er met de medailles vandoor, op de hielen gezeten door Endrie Lemaire, Bosse Rademaker en Sebastiaan Keijzer. Thomas Gort werd in het sterke deelnemersveld tiende.

Joost van der Graaf ging in de jeugd van de achtste divisie met het goud aan de haal, hij eindigde voor DOS – turner Tijmen Jansen.

Instap en pupil tweede divisie

In de middag en avond was het de beurt aan de selectieturners van DOS. Mees Hagenbeek, Joris Zuidema en Hugo Neijman kwamen in actie in de tweede divisie als instapper. Mees turnde ruim 88 punten bij elkaar en eindigde hiermee op een achttiende plek. Joris (28e) en Hugo (35e) turnden naar kunnen en eindigde in de middenmoot van het ruim bezette deelnemersveld.

Thijmen Brinkhof kwam in de laatste wedstrijd in actie en liet zien in vorm te zijn. Met een mooie score van 94.05 punten werd hij knap tweede.