Nationale team cup mooie thuiswedstrijd voor DOS-jongens- en herenselectie

Het weekend van 14  en 15 november waren de wedstrijden van het Nationale Team Cup, de Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams turnen. De jongens- en herenselectie van DOS heeft met drie teams aan deze wedstrijd meegedaan.Er kon gesproken worden van een echte thuiswedstrijd, welke werd georganiseerd door een ploeg enthousiaste vrijwilligers van DOS in samenwerking met de KNGU.

De jongste turners namen deel in niveau 10, in de voorgeschreven oefenstof. Jochem Doorduyn, Teun Zwanenburg, Joris Zuidema en Hugo Neijman waren als tiende de finale binnen gekomen en eindigde in een sterk veld uiteindelijk als negende. Een mooi prestatie van de mannen, die voor het laatst onder leiding stonden van de afscheid nemende trainster Herma Feddema. Herma werd aanhet einde van de wedstrijd nog even door de KNGU in het zonnetje gezet, de mannen van de selectiegroep nemen op een later moment afscheid van de afzwaaiende trainster.

jongens met herma

v.l.n.r. Hugo, Jochem, Teun en Joris met trainster Herma

De jongere mannen in de keuzeoefenstof  deden mee in niveau 8. In dit team zitten Luke Spies, Mats den Hartog, Neil Onyegbari en Sem Stremme. Luke werd helaas een week voor de wedstrijd overvallen door een blinde darmontsteking en kon hierdoor niet deelnemen aan de finale. Dit was een flinke tegenvaller voor het team dat derhalve met maar drie turners moest deelnemen. Uiteindelijk turnde de drie overgebleven turners zich naar een tiende plaats.

Sem ringen

Sem aan de ringen

De oudste turners van de selectiegroep namen weer aan een wedstrijdniveau hoger deel.  In dit team zitten Kelvin de Koeijer, Dirk-Jan van der Meulen, Youri de Koeijer en Tom Feddema. Helaas was Youri tijdens de training ten val gekomen en was voor deze wedstrijd uitgeschakeld.  Ook hier maar een team van drie turners dus, waar er meer had ingezeten eindigde ook dit team op een tiende plaats in het klassement. Het was een zeer leuke en spannende wedstrijd met vele hoogtepunten en enkele verbeterpunten voor de mannen van DOS. Dank aan alle vrijwilligers en het organisatiecomité voor de uitstekend verlopen wedstrijden!

Op naar het individuele wedstrijdseizoen nu, we houden u via de site natuurlijk op de hoogte van de verrichtingen!