Noëlle Harreveld districtskampioene Eredivisie Turnen Dames

Goed resultaat voor turnsters van de Eredivisie en 1e divisie

Afgelopen zaterdag 21 januari 2017 hebben de turnsters van de Eredivisie en 1e divisie van gymnastiekvereniging DOS Alphen a/d Rijn gestreden om het districtskampioenschap in de turnhal van SportXperience te Amsterdam. Al deze turnsters zijn automatisch geplaatst voor de landelijke wedstrijden. Voor de pupillen 2 van de 2e divisie draaide de wedstrijd wel om plaatsing voor de landelijke wedstrijden.

 

Bij de eerstejaars jeugd turnsters van de Eredivisie Noëlle Harreveld turnde een stabiele wedstrijd en zij liet zien haar moeilijke programma steeds beter onder de knie te hebben. Zij mocht uiteindelijk op het hoogste schavot plaatsnemen. Bij de tweedejaars turnsters van de 1e divisie turnde Lana Blommers zich naar een welverdiende 2e plaats. Bij de eerstejaars turnsters van de 1e divisie eindigden Elise de Bruijn en Melissa van ’t Wout respectievelijk op een 2e en 3e plaats.  Bij de junioren 1e divisie eindigden Katie Egberts als 8e en Elin Kroone als 9e in het eindklassement.

Naomi Lai liet bij de  pupillen 2 van de 2e divisie duidelijk progressie zien door niet alleen een zwaarder programma te draaien, maar ook haar persoonlijk record met ruim 2 punten te verbeteren. Zij eindigde deze keer als 16e, maar zij zal tot het einde van de week moeten wachten of dit voldoende is voor plaatsing voor de landelijke wedstrijden.