Kleutergym

Lekker bewegen voor kleuters op allerlei gymtoestellen.

Waarom is bewegen belangrijk voor kinderen? In de leeftijdsperiode van 2-6 jaar vindt de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.

Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

De kleuterlessen zijn voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar.

Elke les begint met een korte inleiding. Daarna staat er een aantal toestelsituaties klaar waar de kleuters de basisvormen van het turnen leren zoals balanceren, duikelen, springen, rollen, zwaaien. Aan het eind van de les spelen we een spel.

Elke les ziet er weer anders uit.

Af en toe is er een kijkles. Dan kunnen ouders, maar ook oma’s en opa’s, kijken naar wat er allemaal al geleerd is.