Teams DOS Alphen laten goede indruk achter bij kwalificaties NK Teams

Op zondag 5 november 2017 kwam de Alphense gymnastiekvereniging DOS uit bij de kwalificaties voor het NK Teams in Hoofddorp.

Er wordt per niveau gestreden, maar de leeftijdsverschillen in de keuze oefenstof variëren van senior tot jeugd. Ook zijn de turnsters en turnsters afkomstig uit verschillende divisies en kunnen de teams samengesteld worden uit verschillende clubs.

Het nog jonge dames niveau B team bestaande uit Rianne Kompier, Elin Kroone, Katie Egberts, Lana Blommers en Noëlle Harreveld, miste op een haar na de plaatsing voor het NK en eindigde uiteindelijk als 5e. Wel turnden zij de hoogste teamscore bij elkaar op de 10 cm brede evenwichtsbalk. Dit team gaat zich nu verder voorbereiden op internationale deelname aan een toernooi in Luxemburg.

Bij de heren turnde het niveau 6 team bestaande uit Dirk-Jan van der Meulen, Mats den Hartog, Maurice Morgenrood en Xin Taphoorn zich naar een 8e plaats. Met drie van de vier turners uitkomend op een hoger niveau dan gebruikelijk geen slechte prestaties. Op vloer, voltige en sprong konden de heren goed meekomen met de concurrentie.

Het dames niveau C bestaande uit Elize Adriaanse, Elise de Bruijn, Katja Oortwijn turnde op zaterdag 11 november 2017 hun kwalificatie in Waspik. Ook hier kwamen 3 van de 4 turnsters een niveau hoger dan dat zij voor komend seizoen zijn ingeschreven.

Daarnaast was het voor alle turnsters hun eerste optreden in de keuze oefenstof. Deelname was vooral bedoeld om wedstrijdervaring op te doen en met een 22e plaats kan tevreden teruggekeken worden op deze wedstrijd.