Turnen heren districtswedstrijd te Waddinxveen – 21 januari 2017

Zaterdag 21 januari werd er bij Turnvereniging TOOS te Waddinxveen de districtswedstrijden georganiseerd. De turners die in de 1e, 2e en 3e divisie turnen mogen deze dag hun kunnen laten zien. Tijdens deze wedstrijd heeft D.O.S. 9 turners ingeschreven.

Complimenten van de jury

In categorie 3e divisie, instap niveau 11 kwam Thijmen Nieuwenhuizen in actie. Hij heeft een zeer goede wedstrijd gedraaid met als letterlijke hoogtepunt een 19.0 op sprong. Zijn salto was zo hoog dat de jury hem een stoffer en plumeau mee wilde geven om het plafond af te stoffen. Hiermee heeft hij netjes een 11e plek behaald.

Vriend en vijand

In de 2e divisie categorie niveau 8 zijn twee turners ingeschreven. De turners Teun Zwanenburg en Niels van den Bos mochten als vriend en vijand tegen elkaar strijden. Teun turnde een zeer goede wedstrijd en heeft voor het eerst in zijn turncarrière zijn handstand halve draai op brug geturnd. Hiermee haalde hij heel knap de 7e plaats. Niels heeft dit jaar twee niveaus hoger geturnd. Hij heeft een zeer goede wedstrijd gedraaid, maar de tegenpartij was in bloedvorm dit jaar. Met veel verschillende en nieuwe elementen zien we een fantastische turncarrière aankomen.

Net geen brons

Jochem Doorduyn turnde dit jaar een niveau hoger. Hij turnde in de 1e divisie in categorie pupil niveau 7 een stabiele wedstrijd. Hij heeft voor het eerst op een wedstrijd zijn salto van rek geturnd. Hierdoor kon hij goed meekomen in dit niveau. Ondanks zijn inspanningen mist hij op een haar na het podium en werd knap 4e.