Turnen heren – landelijke 1/2 finales + kwalificaties te Hoofddorp

Op zaterdag 6 mei 2017 zijn de landelijke 1/2 finales + kwalificaties in Hoofddorp gehouden. De wedstrijd is door PAX georganiseerd.  Tijdens deze wedstrijden zijn drie turners die uitkomen voor DOS.

Kostbare punten!

In de 3e divisie, categorie Senior – niveau 5 kwamen Dirk-Jan v/d Meulen en Lieuwe Vinkhuizen in actie. Lieuwe turnde een goede wedstrijd en behaalde hoge scores op diverse onderdelen. Vooral op Vloer en Sprong heeft hij hoge scores behaald. Helaas zat hij niet heel goed in de wedstrijd en liet kostbare punten liggen op rek en Voltige. De voorbereiding was tijdens de meivakantie minder goed dan tijdens zijn vorige wedstrijden. Onder aan de streep eindigde hij op een 17e plaats.

Op naar de finale!

Zijn collega-turner Dirk-Jan ging vol zelfvertrouwen de wedstrijd in. met nog goud van de vorige wedstrrijd moet hij weer van goede huizen komen om te laten zien dat hij nog steeds podium waardig is. Vloer ging goed en daarna is het toestel (Voltige) weer waar hij hard voor moet werken om dit tot een succes te laten verlopen. Helaas is hij 1x van het paard gevallen, waardoor hij zure punten liet liggen. In stijl heeft hij zijn oefening afgemaakt en pakte hij een 9,6 mee naar de volgende toestellen.  Dirk-Jan is nu helemaal los alle toestellen liepen lekker en turnde de de magnesium van de toestellen af. Hij verraste zijn tegenstanders door hard in het klassement te klimmen. Zijn inspanning worden beloont met een podiumplaats en een bronzen plak. Op naar de finale!

Mooiboy

In de 2e divisie categorie junior I – niveau 6 mocht mooiboy Mats den Hartog zijn verbeterde turnskillz laten zien. Met een lastige voorbereiding en tegenslagen ging hij er tegenaan. Hij heeft een blessure aan zijn grote teen gekregen, waardoor hij noodgedwongen meerdere toestellen aan zijn neus voorbij moest laten gaan. Ben je net hersteld van de enkel krijg je de volgende blessure op je dak. De toestellen die hij geturnd heeft zijn goed gescoord, nu wachten op de definitieve indeling van de finale.