Jongensturnen

Jongensturnen; een heerlijke manier om al je spieren te gebruiken en optimaal te leren controleren

Jongens van 6 en 7 jaar krijgen de basis van het turnen aangeleerd. In de lessen komen zij op een speelse manier in aanraking met de heren turntoestellen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. In groepjes wordt gewerkt aan de basiselementen van het herenturnen.

Jongens van 8 en 9 jaar leren al moeilijkere turnelementen. Een radslag wordt uitgebouwd naar de arabier en de lage rekstok wordt steeds vaker vervangen door de hoge rekstok. En na een tijdje kunnen veel van de jongens al een mooie salto springen vanaf de minitrampoline.

De jongens kunnen ook deelnemen aan wedstrijden. Soms in een groep, in de vorm van springwedstrijden en soms individueel bij regionale toestelwedstrijden. Regelmatig slepen deze jongens mooie prijzen in de wacht!

De jongens in de groep 10-12 jaar oefenen onder andere met de grote valkuil, de turnvloer, de verschillende hoge heren toestellen, en natuurlijk ook met de favoriet van veel jongens, de grote trampoline.

Bij de jongens van 13 tot 15 komt het aan op kracht, flexibiliteit, snelheid en coördinatie. Een handstand op de brug, salto’s vanaf de minitramp en bij tijd en wijle ook een circuit om mekaar lekker op te jutten en uit te dagen. De uitdaging wordt steeds groter.

Kom gewoon meedoen! Iedereen is welkom bij de jongens van trainer Jelle.

De jongens sporten allemaal op donderdag in de grote turnhal van het DOS Sporthome.

Groepen:
  • Jongens 6-7
  • Jongens 8-9
  • Jongens 10-12
  • Jongens 13-15