Ouder en peutergym

Ouder en peutergym is speciaal bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa of oma lekker willen gymmen in een ‘echte’ gymzaal. Het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

In de leeftijdsperiode van 2-6 jaar vindt de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.

Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Wekelijks hebben onze kids onder leiding van Rita of Marjan veel plezier op de donderdag- of vrijdagochtend.

Na een luchtige warming up waarbij zowel de kinderen als de ouders mee doen volgt het circuit van “hindernissen” dat opgebouwd wordt met verschillende toestellen en materialen. Alles zeer doordacht en altijd de veiligheid in acht gehouden. Als afsluiting in een kring met een leuk liedje.

Na het omkleden tot slot nog even tijd voor een kopje koffie voor de mama’s en papa’s en een hapje voor de kids.

Wil je zelf ook eens zien hoe het allemaal gaat bij ouder en peutergym, kom dan gerust een keertje kijken en meedoen.