Hij ligt er: de nieuwe blauwe turnvloer!!

Eerder dan verwacht en sneller dan gedacht ligt de nieuwe vloer in het DOS-Sporthome te pronken. Soms zit het tegen, maar nu zit het mee. Op maandag 23 november heeft toestellenleverancier Janssen en Fritsen samen met Edwin Haasbroek en veel vrijwilligers de nieuwe vloer gelegd. De bekroning van veel activiteiten.

Wat er aan vooraf ging
Een groep vrijwilligers heeft onder de inspirerende leiding van Janine Parinussa geld ingezameld met o.a. de statiegeldactie, een gymsportdag, de verkoop van een vierkante meter vloer, enz. De Rabobank heeft bijgedragen, de Stichting die het DOS-Sporthome beheert heeft duiten in de zak gedaan evenals Gymnastiekvereniging D.O.S. Voldoende om de vloer te bestellen.

Sterke mannen en slimme oplossingen
Vrijdagmorgen 20 november werd de nieuwe vloer in onderdelen gebracht. Een grote vrachtwagen vol rollen, platen en veren. Alles op pallets: lekker efficiënt. …. dacht iedereen. Niet dus: de vorkheftruck kan niet door de voordeur. Hoe krijg je pallets met soms een gewicht van 900 kg het gebouw binnen? Dat doe je met een mattenkar en meubeltransportplanken met zwenkwieltjes. En natuurlijk heel sterke mannen. Om 12.30 uur stond alles binnen.

Vele handen …
Zaterdag om 14.00 uur stonden veel vaders, moeders en turnsters (!!!) klaar om de oude vloer uit de turnzaal te verwijderen en de onderdelen naar de opslag te brengen. Hier werd duidelijk wat het spreekwoord ‘Vele handen maken licht werk’ in de praktijk betekent. Er was zelfs tijd om de kale vloer flink te schrobben en onderdelen van de nieuwe vloer in de zaal te brengen.

Op de knieën voor veren en snacks
Op zondag werden er honderden veren vastgezet aan de platen waar de toplaag op komt te liggen. Daarna werden de platen zoveel mogelijk op hun plaats gelegd en kon er gewerkt worden aan de aanloopbaan.
Ondertussen zorgde Marco Parinussa, namens de Stichting DOS-Sporthome, drie dagen voor hapjes en drankjes. Alleen daarom al wil je graag als vrijwilliger helpen bij het leggen van de vloer.

De grande finale
Maandag, 8.30 uur, weer staan er vrijwilligers klaar om de monteur van J&F en Edwin te assisteren bij het in elkaar zetten van de vloer. Platen monteren, spanbanden aanbrengen, de toplaag uitrollen en met klittenband vastzetten. De aanloopbaan monteren en vastzetten. Toestellen op de juiste plaats terug zetten. Om 18.00 uur kan er weer geturnd worden. We kunnen weer tien jaar vooruit.

Alle gulle gevers en alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie hulp en inzet. En wat ligt die vloer er mooi bij!!!!!!

Ruud Westerveld, voorzitter cgv D.O.S.