Communicatie DOS Alphen start 2021

Alphen aan den Rijn, 17 januari 2021

Geachte leden en ouders van leden,

2020 is een jaar geweest die zijn sporen heeft achtergelaten op het dagelijks leven, het onderwijs, het bedrijfsleven maar zeker ook op de sport. Financieel heeft de vereniging een zware klap gehad, maar ondanks alles hebben wij toch ook een stijging van het aantal leden gezien. Om de gaten te kunnen dichten is het bestuur dringend op zoek naar mensen die met ideeën en daadkracht willen bijdragen aan het draaiende houden van onze vereniging. Bij deze willen wij jullie daarom vragen om de bijgevoegde enquête in te vullen via deze link of de QR-code onderaan deze brief.

Helaas zijn wij 2021 in lockdown begonnen en na de persconferentie van gisteren is duidelijk geworden dat deze lockdown tot 9 februari 2021 verlengd zal worden. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om trainingen in onze eigen accommodatie of een van de zalen van de gemeente aan te bieden. Vanwege het weer, de beschikbaarheid van een geschikte buitensportlocatie en het feit dat er vanaf 18 jaar geen groepslessen gegeven mogen worden, kunnen wij verenigingsbreed geen buitentrainingen aanbieden. Wij hopen op uw begrip.

Als alternatief kunnen er thuistrainingen aangeboden worden. Uiteraard begrijpen wij dat het voor jonge kinderen lastig is om zelfstandig en op een verantwoorde manier een training thuis uit te voeren. Daarnaast wordt van veel ouders momenteel verlangd om naast hun gewone werkzaamheden ook nog eens als onderwijzer op te treden. Wij kunnen daarom niet verwachten dat ouders thuis training gaan geven aan onze leden.

De trainers van de groepen met oudere leden zullen thuistrainingen delen via de app of mail. Met name voor de jongere leden hebben wij wat links bijgesloten voor oefeningen die thuis uitgevoerd kunnen worden. Let op de veiligheid en luister naar je eigen lichaam.

Hopelijk gaan de besmettingscijfers snel omlaag en kunnen we vanaf volgende maand de trainingen hervatten. Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen deze gemaild worden naar info@dos-alphen.nl.

Tot slot wensen wij iedereen een gezond en sportief 2021.

Met vriendelijke groet,

Bestuur DOS Alphen aan den Rijn

Formulier Inventarisatie talent bij DOS (enquête bestuur):

Aantal links naar leuke opdrachten voor thuis:

  1. Dutch Gymnastics at Home Challenge

https://dutchgymnastics.nl/dutch-gymnastics-at-home

  • Voorbeelden Beter Turnen

Beter Turnen warming-up workouts

Beter Turnen & Turngirl workouts

Beter Turnen Cardio Core Challenges

  • Nijntje Beweegtips voor Thuis

https://dutchgymnastics.nl/beweegdiploma/tips-voor-thuis/

  • Facebook DG The Crew

https://www.facebook.com/groups/dgthecrew/

  • Fit met Team NL

https://teamnl.org/fitmetteamnl-kids

  • Kidies, het programma van GymFed voor peuters en kleuters

https://www.youtube.com/playlist?list=PLqlk0BHeQFH2uSKbloCHJvl1k1Ss1OMv5

Disclaimer
Zoals bij alle lichamelijke oefeningen, kan het onjuist uitvoeren van een oefening leiden tot blessures en letsel aan spieren, gewrichten, pezen en banden. Gebruik je verstand bij het uitvoeren van de oefeningen en het volgen van de challenges. Stop als je pijn voelt. Neem als het nodig is contact op met je huisarts of fysiotherapeut.
De vereniging is niet aansprakelijk voor lichamelijke klachten, ontstaan door het uitvoeren van de oefeningen en challenges die gedeeld worden via de website, nieuwsbrief of social media.