Rianne Kompier grossiert in medailles

Afgelopen weekend was de turnvereniging DOS met zes turnsters sterk vertegenwoordigd op het 21st GymStars International Competition op Malta. Alle turnsters presteerden sterk, maar Rianne Kompier (2e divisie) kreeg het meeste eremetaal. Zij werd in haar groep allround kampioen met een eerste plaats op sprong, balk en vloer en een tweede plaats op brug.

De senior turnsters Esmee Parinussa, Rosalin Kerssies, Sarah Wind en Louise van Alst kwamen op deze wedstrijd individueel en als team in de eredivisie uit. Het toernooi kende dit jaar een zeer sterke bezetting en op alle toestellen moesten zij hun meerdere erkennen in de twee topturnsters uit Japan, Minami Honda en Marina Kawasaki. Toch eindigde Rosalin Kerssies heel knap als allrounder op de 3e plaats. Sarah Wind werd met een goede vloeroefening 3e, Esmee Parinussa werd 3e op brug en Rosalin Kerssies 3e op sprong, Brons kleurde zo de wedstrijd voor de DOS-turnsters.

Maar het goud kwam ook nog. Als team (4 turnsters) hebben de dames goud gewonnen wat een mooie trofee en medailles opleverde. Tenslotte was er voor Juliette van Alst (2e divisie) ook nog een mooie derde plaats op sprong en mocht zij ook een bronzen medaille in ontvangst nemen.

In totaal deden er dertien landen aan dit toernooi mee: België, Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Japan, Nederland, Engeland, Wales, Zwitserland, Italië, Spanje en Slovenië. Een prachtige internationale ervaring voor de turnsters van DOS!