Sanne Rombouts eindigt na spannende strijd op 3e plaats op NK turnen

Op zaterdag 23 april 2022 werden in Waalwijk het Nederlands kampioenschap voor de senioren van de 3e divisie georganiseerd. De 36 beste turnsters in deze categorie streden om de titel. Door het vanwege de coronamaatregelen ingekorte wedstrijd seizoen, was het al een overwinning om aan deze strijd mee te kunnen doen.

Sanne van gymnastiekvereniging DOS Alphen aan den Rijn wist zich met redelijk gemak te plaatsen in haar poule. Maar met de beste turnsters vanuit 6 verschillende poules werd het een geheel andere strijd. Sanne begon sterk op sprong met een huizenhoge gehoekte tsukahara. Op brug en balk liep het niet helemaal als zoals gewenst. Met een voorlopig 12e plaats in het tussenklassement eindigde ze op haar favoriete toestel vloer. Daar turnde ze met zoveel klasse en overgave, dat ze uiteindelijk omhoog schoot naar de 3e plaats.

Naast de titel vielen er tijdens dit kampioenschap ook toestelfinales in Ahoy te verdienen. Sanne mag zich in het weekend van 25 en 26 juni gaan mengen in de strijd om de titel op de toestellen sprong, brug en vloer.

Lana Blommers mocht eveneens aan het Nederlands kampioenschap bij de senioren in de 1e divisie deelnemen. Ook voor haar was het een grote prestatie om zich voor deze eindstrijd te plaatsen zonder topsport achtergrond en het herstellen van een hamstringblessure. Lana turnde deze wedstrijd voor het eerst een tsukahara gestrekt. Uiteindelijk eindigde ze op een nette 27e plaats. Nu kan ze in alle rust werken aan de uitbreiding van de moeilijkheidsgraad van haar programma.

Op zondag 24 april 2022 mocht het team van DOS Alphen bestaande uit Sanne Rombouts, Katie Egberts, Lana Blommers en Katja Oortwijn deelnemen aan de titelstrijd in niveau B. Per toestel mochten 3 turnsters ingezet worden, maar alle 3 de scores tellen voor het teamtotaal. Het was dus zaak om zo min mogelijk foutjes te maken. Na 3 toestellen stond het team op een onverwachte 3e plaats, maar na wat missertjes op brug en balk zakte het team helaas terug naar een 15e plaats. Alsnog een goede prestatie, want de plaatsing voor deze finale was zwaar. Het trainers team is trots op de prestatie van al deze turnsters. Na een moeilijke periode van 2 jaar waarbij tijdens de lockdowns niet getraind kon worden in de turnhal en er ook geen stabiliteit en wedstrijdritme opgebouwd konden worden. Nu kan er gewerkt worden aan de moeilijkheidsgraad voor volgend seizoen.