Turnsters DOS grossieren in medailles in Breda

In het weekend van 5 en 6 maart 2022 is een groot deel van de turnsters van DOS Alphen aan den Rijn afgereisd naar Breda voor de Turn Totaal Cup. Per leeftijdscategorie en niveau waren er medailles te verdienen. Met maar liefst 25 medailles keerden de turnsters met een goed gevoel naar huis.

Het turntoernooi zou oorspronkelijk het eerste weekend van december 2021 worden gehouden, maar vanwege de coronamaatregelen moest het toernooi afgelast worden. Gelukkig heeft de organisatie een alternatieve datum kunnen vinden.

Turnen is nu eenmaal een sport waarbij continuïteit van de training van essentieel belang is om het niveau op te bouwen en te onderhouden. Voor de turnsters dus een mooi moment om na de zoveelste lockdown weer aan een wedstrijd mee te kunnen doen en te bekijken hoe ver ze in de opbouw zijn

Leyla Yeni behaalde in de categorie instap niveau 4 goud op sprong en vloer en brons op brug en balk.

Eleftheria Papadopoulou won bij de pupillen 3 niveau 3 goud op balk, zilver op vloer en brons op sprong en brug.

Lana Blommers won bij de senioren niveau A zilver op balk en brons op sprong, brug en vloer.

Samantha Versluis won bij de pupillen 1 niveau 4 zilver op vloer en brons op brug en balk

Bij de pupillen 2 niveau 3 won Joly van Swieten goud op sprong en brug en brons op vloer. Vivian Rijkaart won goud op vloer, zilver op balk en brons op sprong.

Bij de junioren niveau D behaalde Fleur zilver op brug en brons op sprong.

Sanne Rombouts mocht bij de senioren niveau C invallen en nam de gouden medailles op brug en vloer mee naar huis.

Prestaties zijn niet altijd zichtbaar in medailles, maar alle turnsters lieten zien progressie te hebben gemaakt en er werden veel nieuwe onderdelen geturnd. En dat is absoluut iets om trots op te kunnen zijn.