Kom sporten bij de Heren Conditie Groep!

Sport zorgt voor een betere conditie, meer spierkracht, een gezondere levensstijl, een goede nachtrust en een minder kans op ziekte, het helpt om je gewicht op peil te houden maar geeft je ook ontzettend veel energie. Ondanks al deze voordelen is het niet voor iedereen eenvoudig om de stap te zetten om meer te gaan bewegen. Veel mensen missen namelijk de belangrijkste eigenschap die nodig is om te gaan sporten: “motivatie”.

Ook is er vaak die bekende drempel van “kan ik dat wel”, “wat doen ze eigenlijk” en “is dit wel wat voor mij”. Gezamenlijk Sporten is daarbij een heel goede drijfveer, je staat er niet alleen voor en doet het samen, je spreekt met anderen af en het is daarbij ook nog veel gezelliger.

Er zijn veel mensen die denken dat D.O.S. er alleen is voor meisjes of vrouwen, maar dat is een regelrechte misvatting. Natuurlijk zijn er veel meisjes/vrouwen groepen maar er zijn ook diverse jongens/mannen groepen. Omdat niet iedereen weet wat zo’n groep precies doet neemt men vaak niet de stap om eens gebruik te maken van de altijd beschikbare “Gratis Proefles”, vandaar dat wij hierbij een impressie willen geven om die drempel weg te nemen.

Zo is er op de dinsdagavond bijvoorbeeld ook een “Heren Conditie Trainingsgroep”.

De “Heren Conditie Trainingsgroep” bestaat op dit moment uit mannen in de leeftijd van ca. 50 tot 75 jaar maar is er in principe voor iedere senior. De trainingen zijn voor iedereen geschikt en je hoeft er echt geen topconditie voor te hebben, meedoen is belangrijker dan winnen maar nog belangrijker is het dat we het heel gezellig hebben en voldaan weer naar huis gaan. Onze trainingen zijn nooit hetzelfde maar hebben wel een vaste opbouw. We beginnen rustig met het overslaan van een bal tot iedereen er is, hierna gaan wij wandelend/joggend diverse oefeningen uitvoeren om het lichaam op bedrijfstemperatuur te krijgen, dit wordt vervolgd met diverse grondoefeningen waarin we zoveel mogelijk spiergroepen aanspreken. Daarna is er bv. een circuittraining, reactietraining of iets dergelijks. We sluiten af met een spelletje (wat sterkt lijkt op) Volleybal maar met iets aangepaste regels, dit om iedereen zoveel mogelijk bij het spel te betrekken en zo veel mogelijk lol te hebben terwijl ons reactievermogen zijn best moet doen.

Als afsluiting staat het een ieder vrij om naar huis te gaan of gezamenlijk nog even gezellig iets te drinken en na te praten aan de bar, meestal zijn daar de nodige anekdotes die de nodige hilariteit geven.

Kernwoorden die onze groep omschrijven:

  • Nooit saai en altijd anders.
  • Je doet het voor jezelf maar wel met elkaar.
  • Gezelligheid.
  • Je voelt je fitter.
  • Je ontdekt soms spieren die je niet kent.
  • Iedereen hoort erbij.
  • We zeggen altijd, het gaat om de beweging.

Wij hopen met bovenstaande een goede indruk te hebben gegeven van de “Heren Conditie Trainingsgroep” en daarmee de drempel te hebben weggenomen zodat je deze nu durft over te stappen en ons geheel vrijblijvend een keertje komt vergezellen bij een training.

Tot snel.

Nico de Bruijn en alle mannen van de “Heren Conditie Trainingsgroep”.

Dinsdagavond van 20.30h tot 22.00h.