Turnsters DOS Alphen plaatsen zich voor Nederlands kampioenschap

De afgelopen weken stonden in het teken van kwalificatieronden voor het Nederlands kampioenschap voor zowel teams als individueel. Door de laatste lockdown rond de jaarwisseling is het wedstrijdseizoen door de KNGU drastisch ingekort. Met als gevolg dat de kwalificatie nog zwaarder is dan voorafgaande wedstrijdseizoenen door het wegvallen van de halve finales. Toch slaagden de turnsters van DOS Alphen in deze zware missie zowel bij de teams als individueel.

Het team niveau B van DOS Alphen bestaande uit Sanne Rombouts, Katie Egberts, Lana Blommers en Katja Oortwijn is geplaatst voor het NK door het behalen van een 1e en 4e plaats bij de kwalificaties. Op sprong vielen de prestaties van Sanne en Lana op. Katja liet ook op dit niveau een echte balkspecialiste te zijn, want individueel turnt ze bij de junioren niveau D. En op vloer kon de oefening van Katie op een goede waardering van zowel de jury als het publiek rekenen.

Bij de senioren 3e divisie niveau C liet Sanne Rombouts haar visitekaartje achter door beide kwalificatiewedstrijden met glans te winnen. Ook bij de senioren 1e divisie niveau A wist Lana Blommers zich te plaatsen door het behalen van een 8e op de 2e kwalificatie. Door de strenge kwalificatie miste Katie Egberts bij de senioren 2e divisie niveau B op een haar na de eindronde, ondanks dat ze op een fantastische 6e plaats was ge├źindigd bij de 2e kwalificatie.

Ook in het district deden de turnsters mee aan de eerste kwalificatieronde individueel niveau D en E. Bij de jeugd 2e divisie niveau D liet Olivia Lai zien op de goede weg te zijn door op de 7e plaats te eindigen. Bij de jeugd 3e divisie niveau E eindigde Flore Bonninga als 9e, Gwen Zeilstra als 11e en Phileine van Heumen als 12e. Bij de junioren 3e divisie niveau D eindigde Katja Oortwijn als 7e, Puck van Keulen als 9e en Elize Adriaanse als 11e in wedstrijdronde 2. En in wedstrijdronde 3 eindigde in dezelfde categorie Isis Hekkema als 9e, Fleur Mulder als 10e en Nora van Holstein als 11e.