DOS turners plaatsen zich voor NK Teams in Alphen aan den Rijn

De turners uit de selectiegroep van DOS hebben afgelopen weekend in Beekbergen deelname aan de Nationale Team Cup (NK Teams) afgedwongen. Door deze geweldige prestatie mogen zij deelnemen aan het finale weekend dat in de Limeshal in de thuisplaats wordt georganiseerd.

Teamwedstrijden

Waar de turners normaal gesproken gewend zijn om individueel de strijd met de andere turners aan te gaan wordt tijdens de NK Teams in teamverband geturnd. Een team mag bestaand uit maximaal vijf turners. Op ieder toestel mogen vier turners worden ingezet, waarna de beste drie resultaten tellen voor de eindscore. De DOS-teams bestonden allemaal uit vier turners, waardoor alle turners een volledige zeskamp turnden.

Niveau 10

De jongste turners kwamen uit in niveau 10 van de voorgeschreven oefenstof. Dit betekent dat de oefeningen die de mannen turnen zijn voorgeschreven. Teun Zwanenburg, Jochem Doorduyn, Hugo Neijman en Joris Zuidema turnden een sterke wedstrijd en behaalden een mooie score van 305,55, ruime voldoende voor een plaats bij de beste twaalf, zij werden tiende en komen op zaterdag 14 november in actie om 12:15 uur in de Limeshal in Alphen aan den Rijn.

Niveau 8

In de keuzeoefenstof stellen de turners samen met hun trainers de oefeningen zelf samen. Turners vanaf dertien jaar komen uit in de keuzeoefenstof. Mats den Hartog, Luke Spies, Sem Stremme en Neil Onyegbari kwamen uit in niveau acht. Sem was een paar dagen voor de wedstrijd geblesseerd geraakt aan zijn enkel en kon derhalve niet alle toestellen turnen. Ondanks deze tegenvaller wisten de mannen met 198,80 punten in een veld van 21 teams een knappe derde plaats te bereiken, dit biedt natuurlijk mogelijkheden voor de NK Teams van 14 november. Luke, Mats, Neil en Sem starten hun wedstrijd om 15:00 uur.

Niveau 6

Youri en Kelvin de Koeijer, Tom Feddema en Dirkjan van den Meulen turnden eveneens een goede wedstrijd. Zonder heel veel punten te laten liggen werden zij knap vierde in een veld van 18 teams. Ook deze mannen mogen terugkijken op een prime wedstrijd en gaan op zaterdag 14 november om 18:00 uur de strijd aan tijdens de NK Teams in de Limeshal.

BB

v.l.n.r. Dirk-Jan, Tom, Youri en Kelvin na afloop van de wedstrijd

Volg de NK Teams via facebook of kom onze mannen live aanmoedigen. Bestel hier alvast je tickets.