UPDATE CORONA VIRUS 7 – START BUITENTRAINING

Beste leden en ouders van leden,

De afgelopen week is er hard gewerkt om het alternatieve trainingsrooster sluitend te krijgen. En dit is na vele uurtjes lobbyen en een goed uitgewerkt werkplan uiteindelijk gelukt. Doordat er iets meer trainingsruimte beschikbaar bleek te zijn, kunnen wij nu alle leden vanaf maandag 18 mei 2020 een aangepaste buitentraining aanbieden. Er zal getraind op de volgende locaties: de buitenruimte bij het DOS Sporthome, veld 5AB van voetbalvereniging Alphense Boys en de atletiekbaan van AAV’36.

Uiteraard zijn wij de gemeente Alphen aan den Rijn, Stichting DOS Sporthome, Alphense Boys en AAV’36 erg dankbaar dat zij ons in deze uitzonderlijke situatie te hulp zijn geschoten. Hierbij is het erg belangrijk dat geen misbruik van deze gastvrijheid gemaakt wordt en dat de richtlijnen van het RIVM en de gemeente worden opgevolgd. Daarnaast dient de plaatselijke noodverordening in acht gehouden te worden.

Bij het maken van het rooster is rekening gehouden met de beschikbare tijden op deze accommodaties en de beschikbaarheid van de trainers. Ook is het niet handig als een trainer van de ene naar de andere locatie zou moeten gaan. Alle leden ontvangen dit weekend een uitnodiging van de eigen trainer. Daarnaast wordt het rooster net zoals deze nieuwsbrief op de website geplaatst. Tevens zal er een bericht op Facebook geplaatst worden.

Niets gehoord, stuur zo snel mogelijk een berichtje naar info@dos-alphen.nl.

Uiteraard zullen er veel vragen zijn, die wij als bestuur zullen behandelen in onderstaande FAQ.

Waarom ben ik op een andere dag ingedeeld?

Wij zijn geheel afhankelijk van de ter beschikking gestelde trainingstijd op de diverse locaties en de beschikbaarheid van de trainers.

Waarom wordt er een alternatief trainingsprogramma aangeboden?

Door de andere ondergrond en het feit niet mogelijk is om gebruik te maken van turntoestellen en matten, kunnen we niet hetzelfde programma aanbieden als in een turn- of sportzaal. Daarnaast is het onze trainers niet toegestaan om de leden te helpen in verband met de 1,5 meter regel.

Waarom is de trainingstijd ingekort?

Omdat er op de buitenlocaties minder mogelijkheden zijn, doordat we geen gebruik kunnen maken van turntoestellen en matten. En omdat wij willen vermijden dat de vertrekkende en aankomende groepen tegelijkertijd op de locatie aanwezig zijn. Daarnaast moeten de trainers na elke training hun handen wassen en moet eventueel gebruikt materiaal schoongemaakt worden.

Kan ik mij op de locatie omkleden?

Nee, de kleedkamers en toiletten zijn gesloten. Het is de bedoeling om je thuis om te kleden, naar het toilet te gaan en de handen te wassen met water en zeep voordat je naar de training komt.

Kan ik of iemand anders die het leuk vindt bij een training blijven kijken?

Het is helaas niet toegestaan voor ouders en andere belangstellenden om de trainingslocatie te betreden en/of bij de trainingen te blijven kijken.

Kan er op de parkeerplaats worden gewacht?

Iedereen wordt verzocht om maximaal 5 minuten van tevoren en zo veel mogelijk op de fiets of lopen naar de trainingslocatie te komen.

Bij de diverse locaties wordt er door meerdere verenigingen in de buurt gesport en ook zijn de parkeerplaatsen deels afgesloten. Afzetten met de auto kan volgens het zogenaamde kiss & ride systeem. Langer parkeren of rondhangen op de parkeerplaats is niet mogelijk. Het kan zijn dat er verkeersregelaars en handhavers aanwezig zijn.

Waarom zijn bij turnen en freerunning de leeftijdsgroepen 6 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar gescheiden en bij de dans niet?

Dit heeft te maken trainingsopdrachten die aangeboden kunnen worden. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling geen afstand te houden.

Bij de dans is het niet noodzakelijk om elkaar aan te raken. Normaal oefent elke groep een eigen dans en dan is het prettiger om met je eigen groep te trainen. Op het moment dat een lid jonger dan 13 jaar meetraint met een oudere groep, moet iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Kan ik in mijn turnpakje naar de training? Bij de buitentraining moet rekening gehouden worden met de temperatuur. Het is het makkelijkste om een trainingsbroek of legging te dragen met een (sport)shirt met daarover een trainingsjasje of vest. Daarnaast is het dragen van sportschoenen verplicht. Let bij erg zonnig weer ook op het gebruik van zonnebrand.

Wat nu als het regent, gaat de training dan door?

Bij slecht weer heeft de trainer het recht om de training af te zeggen op het moment dat de veiligheid in gevaar komt. De trainer zal via de mail of WhatsApp hierover contact opnemen. Zorg dus dat de trainer over de juiste contactgegevens beschikt. Geef deze op een briefje op de training of stuur een mailtje naar info@dos-alphen.nl onder vermelding van de naam van het lid en de lesgroep.

Ik wil niet in een WhatsApp groep worden opgenomen, wat nu?

Geen probleem, geeft dit aan bij de trainer en hij of zij zal je via een apart appje of mailtje op de hoogte houden.

Wanneer kunnen we weer normaal trainen?

Vooralsnog blijven de binnensportlocaties tot 1 september 2020 gesloten. Daarna kan het zo zijn, dat er nog steeds met bepaalde richtlijnen van de overheid rekening moet worden gehouden.

Kan ik iets doen om te zorgen dat er eerder weer binnen gesport kan worden?

Landelijke is een petitie gestart om per 1 juni 2020 weer te kunnen starten met de trainingen op binnensportlocaties. Teken deze petitie en vergeet niet om je handtekening te bevestigen via de controlemail. Let op, deze mail kan in de spam box terecht zijn gekomen.

Wat kan ik doen om toch een nieuwsbrief te ontvangen?

Via deze link kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Alle nieuwsbrieven staan ook op onze website. Of stuur een mailtje naar info@dos-alphen.nl.

Mijn vraag staat hier niet bij.

Stuur dan je vraag naar info@dos-alphen.nl.

Wij wensen al onze leden weer veel sport plezier! Hopelijk kunnen wij eerder dan 1 september 2020 weer met de binnentrainingen starten.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Chr. Gymnastiekvereniging DOS Alphen aan den Rijn

Algemene richtlijnen van het RIVM:

  • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  • blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
  • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;
  • houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
  • hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.