In memoriam Lia Splinter

DOS | Reacties uitgeschakeld voor In memoriam Lia Splinter

Met het overlijden van Lia missen we een trouw lid en een gewaardeerde trainster. We hebben haar bij D.O.S. leren kennen als een trainster die zich op iedere les voorbereidde, altijd zorgde voor variatie in de les en haar les aanpaste aan de mogelijkheden van haar leden.

Lia vond dat trainster zijn meer inhield dan de verzorging van de wekelijkse les. Die les was trouwens altijd goed voorbereid en stond op papier. Enkele keren vroeg ze me om voor haar in te vallen. Ik kreeg dan keurig op papier met uitleg en tekeningetjes wat er op die les gedaan moest worden.

Ieder jaar organiseerde zij met de leden van haar groepen een activiteit aan het eind van het seizoen. Ook dit jaar heeft zij het seizoen afgesloten met een etentje.

Toen Lia nog niet met haar knieën tobde organiseerde zij meer dan tien jaar samen met 2 of 3 dames jaarlijks een weekend in een jeugdherberg. Samen met Jan werd eerst bekeken of de het onderkomen wel geschikt was. Daarna werd er een programma in elkaar gezet. En dan volgde een weekend vol beweging en plezier.

Lia had ook oog voor nieuwe ontwikkelingen in de gymsport. Zij is gestart met de “ouder-en-peuter”-lessen. Later overgenomen door collega’s toen haar knieën niet wilden wat Lia wilde.

Ik wil hier graag herinneren aan de sterke sociale kant van Lia: haar belangstelling voor ieder lid persoonlijk. Als een lid een paar keer verstek had laten gaan, werd er een telefoontje gepleegd om te informeren wat er mankeerde. Afhankelijk van de situatie werd er een kaart gestuurd of werd er geld ingezameld voor een bos bloemen. De gymles was meer dan een uur bewegen, het is ook een sociaal gebeuren.

Enige maanden geleden was ik bij een van de groepen van Lia en al pratende vonden we dat er meer reclame gemaakt moest worden voor de les. Toen ik vroeg wat het plezierige aan de les was, kreeg ik te horen wat ik u verteld heb.

D.O.S. verliest in Lia een kundige trainster met hart voor haar leden en dat vinden we erg jammer.

D.O.S. wenst Jan, kinderen en kleinkinderen de kracht en de hulp toe om dit verlies te verwerken.

 

Ruud Westerveld, voorzitter cgv D.O.S.