Turnsters DOS Alphen aan den Rijn door naar NK

Kwalificaties NK allround en toestelfinales

De afgelopen drie weekenden stonden in het teken van de kwalificaties voor het NK allround en de toestelfinales in zowel de 1e, 2e als 3e divisie. Meest succesvol was 1e divisie jeugdturnster Noëlle Harreveld met een 2e plaats in de meerkamp en toestelfinales op brug en balk. Op balk was zij zelfs de beste turnster van de dag. Tevens is zij reserve voor de toestelfinale op vloer.

Ook 1e divisie juniore Lana Blommers eindigde als 2e in de meerkamp. Zij kwalificeerde zich daarnaast voor de toestelfinale op balk. Deze wedstrijd turnde zij voor het eerst de overslag salto op sprong. In dezelfde categorie plaatste Katie Egberts zich als 9e voor het NK. Elin Kroone kwam ondanks haar inzet net iets te kort voor de finale.

Bij de jeugd 2e divisie wisten Katja Oortwijn en Isis Hekkema zich te plaatsen voor het NK met respectievelijk een 10e en 16e plaats in het eindklassement. Katja wist zich eveneens te plaatsen voor de toestelfinale op balk. Elize Adriaanse wist zich jammer genoeg net niet te plaatsen voor het NK en dat zelfde gold helaas ook voor 2e divisie seniore Rianne Kompier.

Bij de voorgeschreven oefenstof wist Judith van de Roest bij de pupillen 2 Eredivisie de limiet te turnen voor het NK in Ahoy Rotterdam. In de categorie jeugd 1e divisie plaatste Naomi zich met een 9e plaats voor het NK en ook zij mag een toestelfinale op balk turnen. Bij de pupillen 2 van de 3e divisie wist Fleur Mulder zich als 12e te plaatsen voor het NK.